Vrijheidscollege Fresku

Tijdens zijn vrijheidscollege onderzoekt hij samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.

Fresku (1986) is een Nederlands rapper, die in 2008 doorbrak met zijn nummer Brief aan Kees. De Eindhovense rapper werd getekend bij het prestigieuze hiphoplabel Top Notch, waar hij zijn albums Fresku en Maskerde op uitbracht, die allebei een State Award ontvingen voor Beste Album. Naast verschillende prijzen voor zijn muziek, is Roy Remound, zoals Fresku echt heet, ook cabaretier.

Zijn voorstelling welkom bij de Fresku Show ging over de tweestrijd die hij voelde door zijn zowel Antilliaanse als Eindhovense roots. Zijn maatschappelijke betrokkenheid komt niet alleen terug in zijn typetje Gino Pietermaai en in zijn songteksten, ook zijn Vrijheidscollege zal hier over gaan. Hij onderzoekt aan de hand van de actualiteit samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.

Op zijn zevende werd Roy Remound van Eindhoven naar Curaçao gestuurd, waar hij bij zijn vader moest gaan wonen. De twijfels die hij toen voelde heeft hij altijd als inspiratie gebruikt voor zijn creatieve werk.

Fotograaf: geke.photography 

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.

13 mei 2023 | 15:00 - 16:30
Rozet Centrum - Plein op 3
Gratis
Inschrijven activiteit
Vrijheidscollege Fresku