De parallelle werelden van Daniel Bosch

De kunstenaar schuilt in zijn werk, verschuilt er soms zelfs in. Zijn werk oogt wonderschoon, vervreemdend, donker en tegelijkertijd onschuldig.

Over de kunstenaar

Daniel Bosch

Daniel Bosch is een exponent van de digi-generatie Zijn iPad is zijn kwast en daarop tovert hij nieuwe werelden met nieuwe bewoners die digitaal tot leven komen. In de nieuwe wereld heeft hij zichzelf gedefinieerd.


Over de tentoonstelling

Er is een nieuwe generatie kunstenaars op de deur aan het kloppen, de digi-generatie. De digitale wereld heeft ze voorzien van nieuw idioom, nieuwe helden, nieuwe connotaties en verwijzingen. De beeldtaal van de digi-generatie is pixel gericht. Toch heeft ze meer gemeen met eerdere generaties dan je op het eerste gezicht zou denken.

Voor de digi-generatie werd er gretig verwezen naar Bijbelse taferelen, Goden en mythische figuren. In games, animaties, series worden nieuwe verhalen verzonnen met nieuwe Goden, helden en mythes, bij elkaar geknipt en geplakt uit dezelfde oude verhalen. De digi-generatie borduurt voort op het werk van hun traditionele voorgangers . De hoogste tijd om ze serieus te gaan bekijken. De taal zal niet door iedereen begrepen worden. Bedenk dan dat dit in het geval van de oude meesters niet veel anders was.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's