Erik van Cuyk – Schapen heb je al genoeg

Arnhem is een 'crazy' stad. Van 'buitenaf' lijkt het mooi, groen, netjes en behoudend. Een echte provinciehoofdstad. Maar als je goed kijkt, zie je de rafelrandjes. In deze serie wordt het echte stadskarakter opgezocht.

Over de kunstenaar

Erik van Cuyk

Fotograaf Erik van Cuyk (Deventer, 1968) studeerde rechten en rondt in 2018 de Fotoacademie Amsterdam af. Van Cuyk won verschillende prijzen en heeft diverse publicaties op zijn naam staan.


Website Instagram Facebook

Over de tentoonstelling

“Over de langstlopende Sinterklaas van Nederland, voetballen met schedels in Klarendal, een dapper strijdende schipper uit Rijnwijk, leden van het Gelderse Bloed Orkest (GBO), een boven de bordelen wonende aap met kwade dronk, een brief van Joran van der Sloot,…en nog véél meer!” 

Arnhem is een ‘crazy’ stad. Van ‘buitenaf’ lijkt het mooi, groen, netjes en wat behoudend. Een echte provinciehoofdstad. Maar als je goed kijkt dan zie je de rafelrandjes. Kijk door de scheurtjes in het doek en je krijgt een opening naar een rauwe en eigenwijze ziel. Maf ook. Een eigen, ietwat vreemd karakter. 

In de serie ‘Schapen heb je al genoeg’ wordt dit stadskarakter opgezocht. Een samenwerking tussen Dominique Vos (concept), Remco Kock (journalist), Marleen Vos (vormgeving) en Erik van Cuyk (fotograaf) heeft geleid tot een boek met verhalen en foto’s over de Arnhemmer. Toch blijft het moeilijk om het ware karakter ervan te vatten. Arnhemmers houden er niet zo van om in de belangstelling te staan, argwanend zelfs als ze onderwerp zijn van onderzoek. Maar de verhalen zijn er wel. En die spreken boekdelen. 

Lees meer
Lees minder

Luisteren


Foto's en video's