Gemma Meulendijks – Ode aan de emulsie

Deze drukwerkserie gaat over zeefdruktechniek. Althans, een belangrijk onderdeel ervan; de lichtgevoelige emulsie verandert van kleur in combinatie met uv-straling. 

Over de kunstenaar

Gemma Meulendijks - Ode aan de emulsie | Jong Talent aan het werk - Plaatsmaken X Rozet

Gemma is beeldend kunstenaar, muzikant en docent. Ze behaalde haar bachelor Illustration Design aan ArtEZ Zwolle en haar master of fine arts aan de Akademie der Bildenden Künste München. De docentopleiding voor beeldende kunst en vormgeving rondde zij af aan ArtEZ Arnhem.


Website Instagram Facebook

Over de tentoonstelling

Tijdens haar werkperiode voor het project Jong talent aan het werk heeft Gemma Meulendijks afgelopen maanden veel gedrukt in de zeefdrukkerij van Plaatsmaken. Sinds 10 februari is het resultaat te zien bij Rozet.

Deze werkserie gaat over de zeefdruk techniek. Althans, een belangrijk onderdeel ervan; de lichtgevoelige emulsie verandert van kleur in combinatie met uv-straling. Dit werk is gerealiseerd bij Productiehuis Plaatsmaken, waar Gemma een werkperiode heeft gehad naar aanleiding van een open-call van Rozet X Plaatsmaken.

Het werk van Gemma toont meestal een focus op iets dat op het eerste oog niet echt opvalt. Het kan gaan om een concrete plek, object of uitspraak, maar ook om abstractere zaken zoals handelingen van mensen, een onderdeel van een techniek of structuren.

De aspecten die over het hoofd gezien worden zijn verschillend van aard en hierdoor is het materiaal wat zij gebruikt ook wisselend, aangepast aan de situatie. Denk aan tekeningen, performance, zeefdruk, fotografie, kleine objecten en muziek.

De werken of werk-series ontwikkelen zich tot ‘odes aan’ plekken of bijzondere situaties. Deze ‘beste plekken’ zijn voor Gemma elk op hun eigen wijze bijzonder en de moeite waard om in het zonnetje te zetten.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's