Karlijn van Kruchten x Ruimtekoers – audiotour

Bewoners van Malburgen, theatermaakster Karlijn van Kruchten en het team van Ruimtekoers maakten samen een audioroute door hun buurt.

Over de kunstenaar

Karlijn van Kruchten - Het team van Ruimtekoers

Samen met theatermaker Karlijn van Kruchten en het team van Ruimtekoers maakten 12 bewoners van Malburgen een theatrale audioroute door de buurt waar zij zoveel hebben meegemaakt.


Over de tentoonstelling

En dat is nodig, want Malburgen verandert snel. Steeds meer mensen, en daarmee steeds meer verhalen, krijgen een plek in de wijk. Anderen verhuizen juist en nemen hun herinneringen mee. Er wonen ondertussen meer dan 120 verschillende nationaliteiten samen in de wijk!

Hoe blijven we elkaars geschiedenis kennen, hoe ontmoeten we elkaar en hoe kunnen we van daaruit samen de toekomst vormgeven? Dat is waar Route Malburgen over gaat.

AUDIOROUTE

Route Malburgen is een theatrale audioroute. Dat wil zeggen dat de verhalen in op deze website zijn aangevuld met geluidsfragmenten die je kunt beluisteren terwijl je langs de route wandelt, fietst of rijdt. Bij iedere locatie kun je via de QR-code en/of de link naar deze website horen wat de verschillende plekken hebben betekend voor de bewoners. Zo leren we bij elk verhaal, vanaf de start bij Hotel Zuid tot bij terugkomst op winkelcentrum de Drieslag, de wijk en haar bewoners een beetje beter kennen.

JIJ BENT OOK UITGENODIGD!

Naast een uitnodiging om Malburgen te leren kennen, is Route Malburgen ook een uitnodiging om mee te doen, elkaar te ontmoeten en om jouw verhaal te delen. Zo gaat de route leven en beweegt ze mee met de bewoners en verhalen van Malburgen. Zelf lopen of luisteren kan via www.routemalburgen.nl.

Veel plezier! Namens de wijk, maar in het bijzonder namens: Brendley, Ineke, Rietje, Marianne, Jan, Jihan, Thea, Ben, Eduard, Asmar, Renie, Jan, Karlijn en team Ruimtekoers.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's