Vrijheidsdagen in Rozet

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan. Burgerschap en Vrijheid zijn actuele onderwerpen die verdieping verdienen. Daarom organiseren we in 2023 in provincie Gelderland speciale Vrijheidsdagen in en samen met de bibliotheek. Het is belangrijk stil te staan bij hoe wij met elkaar samenleven en onze vrijheid borgen voor de toekomst.

In ‘Hier ben ik’ sta jij centraal, jouw identiteit, jouw individualiteit of juist de groep waartoe je behoort. Wat je doet, wie je bent, wat je maakt, wie je wilt zijn, wat je wilt vertellen of laten zien en waar je staat. Vrij zijn om te kunnen zijn wie je bent met respect voor de ander. Het vieren van deze vrijheid staat voorop. En daarom organiseren we in de maanden april en mei Vrijheidsdagen in Rozet.

Tijdens de Vrijheidsdagen kun je deelnemen aan toffe, gratis evenementen. Kom je ook?

 

Datum Tijdstip Activiteit
1 april 19.00 – 23.45 uur Laten we het beestje gewoon bij de naam noemen

In samenwerking met InDifferent organiseren we Laten We Het Beestje Gewoon Bij De Naam Noemen. Een minifestival voor jonge mensen rond seks (en alles wat ermee te maken heeft): met een programma dat focust op het bespreekbaar maken van seks, seksualiteit en gender, plezier, taboes en het ontkrachten van hardnekkige mythes.

Check de vette aftermovie hier.

 

 

8 mei 18.00 – 21.00 uur Vrijheidsmaaltijd 2023 – soep & spelen met Ricciotti Ensemble

Leven in vrijheid, de vrijheid om te zijn wie je wil zijn, mag geloven wat je gelooft, de vrijheid om niet te geloven, vrijheid om te denken wat je wil denken en mogen houden van wie je maar wil houden. Die vrijheid vieren we en delen we. Samen. Met een vegetarische vrijheidssoep en een prachtig concert van het Ricciotti Ensemble. Zij komen met hun tour naar Rozet.

Gratis, hier aanmelden

 

 

9 mei 14.30 – 16.30 uur Erfgoed mini-symposium, i.s.m. HAN

3e jaars studenten (docent geschiedenis) geven korte presentaties over hun onderzoek naar vrijheid: van vrouwenrechten tot Vikingen en van LHBTI-acceptatie tot carnaval.

De studentenpresentaties worden voorafgegaan door een lezing van cultuurhistoricus Ingrid D. Jacobs die het publiek meeneemt in haar onderzoek naar de bewegingsruimte en veerkracht van Arnhemse kunstenaars tijdens WOII.

Lees de onderzoeken terug via deze link.

 

 

13 mei 15.00 – 16.30 uur Vrijheidscollege met Fresku

Fresku is een Nederlands rapper en cabaretier, die in 2008 doorbrak met zijn nummer Brief aan Kees. Tijdens het Vrijheidscollege onderzoekt hij aan de hand van de actualiteit samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.

Terugkijken? Dat kan via deze link.

 

 

8 juni 19.30 – 21.30 uur Vrijheidscollege met Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (1993) is een Nederlandse zanger en songwriter. Hij is onder andere bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021.

Jeangu’s Keti Koti – Vrijheidscollege gaat over de herdenking van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden en de enorme impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag.

Gratis, hier aanmelden

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.